Ανακοίνωση: Τα περισσότερα download links από το Mediafire & το Rapidshare πλέον δεν λειτουργούν...Μπορείτε να κατεβάζετε τις εφαρμογές από τα official links!

KeePass 1.17


19.5.10 | ,
Πολλές ιστοσελίδες πλέον απαιτούν να κάνετε εγγραφή για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε αυτές το οποίο όμως θα σας έχει γεμίσει με πάρα πολλά passwords και ψευδώνυμα...Πως να τα θυμόμαστε όλα αυτά?
Η λύση είναι το KeePass.Πρόκειται για μια εφαρμογή μέσω τις οποίας αποθηκεύετε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε ιστοσελίδα και τα διατηρείτε για παν ενδεχόμενο...Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πολλά ευαίσθητα δεδομένα σας, πχ για τους αριθμούς των πιστωτικών σας καρτών.Η εφαρμογή διατίθεται επίσημα και σε Portable έκδοση ενώ στο αρχείο που θα κατεβάσετε θα βρείτε και ένα αρχείο για Ελληνικό menu (Θα πρέπει να το περάσετε στον φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος και να επιλέξετε "Ελληνικά" από το menu).
Σε κάθε εκκίνηση του προγράμματος θα σας ζητείται το "βασικό" password για να δείτε τα περιεχόμενα σας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Εγκαταστήστε και τρέξτε την εφαρμογή.

2. Πηγαίνετε: File --> New και δημιουργήστε μία νέα βάση δεδομένων για να κρατά τα passwords. Σώστε την κάπου μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα του υπολογιστή σας.


3. Εισάγετε το Master Password: Δώστε κάποιο ΜΟΝΑΔΙΚΟ password για αυτή τη χρήση. Μέχρι τώρα έχετε σίγουρα ένα "βασικό" password, ήρθε η ώρα να θυμάστε ένα ακόμα. Χρησιμοποιώντας μοναδικό password για εδώ θα εξασφαλίσετε οτι αν κάτι πάει στραβά και γίνει compromise κάποιο άλλο από τα passwords σας η βάση σας θα παραμείνει ασφαλής. Σε αυτό βοηθάει και το επόμενο βήμα: (προαιρετικό)
Κάντε check το πεδίο key/file provider και πατήστε create ωστέ να δημιουργηθεί και ένα κλειδί ασφαλείας για τη βάση. Αυτό είναι ένα αρχείο που θα δημιουργηθεί από random δεδομένα (θα δείτε πως, έχει πλάκα) και θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το master password για να ξεκλειδώνει τη βάση. Έτσι θα έχετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος σας "κλέψει" το αρχείο της βάσης και μάθει και το password σας.
Extra security layer: Μετονομάστε το αρχείο σας σε κάτι που να μη προκαλεί υποψίες. Αν ξέρετε πως, αλλάξτε και το extension του από .key σε κάτι άλλο (π.χ. .doc) (δείτε στο google πως αλλάζει το extension αν σας ενδιαφέρει)4. Πατήστε ΟΚ (δε χρειάζεται να αλλάξετε κάποιο option) και είστε έτοιμοι.

5. Πως περνάμε κωδικούς: Κάνετε δεξί κλίκ στην δεξιά περιοχή της εφαρμογής και επιλέξτε "Ενσωμάτωση στοιχείου".
Δώστε τα στοιχεία που θέλετε στα ανάλογα πλαίσια και πατήστε ok. (Aν προσθέσετε και το url στο πεδίο "Διεύθυνση" με ένα κλικ μπορείτε να μεταβαίνετε στην ανάλογη ιστοσελίδα)6. Πως περνάμε κάνουμε ανάκτηση ενός κωδικού : Για να ανακτήσουμε ένα κωδικό κάντε δεξί κλικ στον εμφανιζόμενο με αστερίσκους κωδικό και τον κάνετε επικόλληση όπου θελήσετε.
Μπορείτε επίσης να πάρετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς σε text, Html, Hml,csv αρχείο: Πηγαίνετε: "Aρχείο" --> "Εξωτερική αποθήκευση ως" και επιλέξτε ανάλογα...
Συμβατό με: όλες τις εκδόσεις Windows.
License: Δωρεάν εφαρμογή

Filesize: 1.02Mb
Homepage: http://www.keepass.info


Κατεβάστε από:

- -


Ίσως να σου αρέσουν και αυτά:


0 Σχόλια...Αφήστε το δικό σας.:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ανώνυμα ή επώνυμα το σχόλιό σας (θετικό-αρνητικό) για αυτό το post ή απλά εκφράστε σχετικές απορίες σας...

@Από 19/09/2011 σχόλια που θα γράφονται με Greeklish θα διαγράφονται...

HTML tags που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Έντονη γραφή
Πλάγια γραφή
Εικόνα
Κυλιόμενο κείμενο
Σύνδεσμος
Χρωματισμός Κειμένου (Αντικαταστήστε το red με # και τον κωδικό χρώματος που θέλετε)

 
Ανακοίνωση: Επισκεφτείτε και κάντε εγγραφή τώρα στο Forum της σελίδας μας...Προγράμματα - Blogger tips - Τεχνολογικά νέα και πολλά άλλα σας περιμένουν.